سلام دوستان عزیز وقتتون بخیر؛ آرزوی اوقات خوشی رو براتون داریم 🙂 در این جلسه از سری آموزش های پویش پایدار در خدمتتون هستیم برای آموزش فرمول محاسبه اضافه کاری در اکسل.

null

آموزش پیشرفته تر

null

آموزش مقدماتی

null

زمان ویدیو

5:29 دقیقه

مدرس دوره: سهیل فتحی

مدرس دوره

سهیل فتحی

null

زمان ویدیو

5:29 دقیقه

مدرس دوره: سهیل فتحی

مدرس دوره

سهیل فتحی

null

آموزش پیشرفته تر

null

آموزش مقدماتی

مثالی فرمول محاسبه اضافه کاری در اکسل – محاسبه حقوق و دستمزد و اضافه کاری کارمندان در اکسل

برای توضیح محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل و همچنین محاسبات اضافه کاری کارمندان مثال زیر را در نظر بگیرید:

در شرکتی میزان ساعت کاری عادی در ماه 144 ساعت می باشد. کارمندان برای کارکرد تا 144 ساعت، برای هر ساعت به میزان حقوق ساعتی درج شده دریافت می کنند و در صورتی که کارمند بیش از این میزان در ماه کارکرد داشته باشد، برای ساعات اضافه کاری مبلغ دستمزد کارمند 20% بیشتر از حقوق ساعتی عادی اوست. میزان دریافتی اضافه کاری هر کارمند را با استفاده از فرمول نویسی محاسبه کنید.

لیست کارمندان این شرکت و حقوق ساعتی آن ها  به صورت جدول زیر است:

لیست کارمندان و حقوق ساعتی کارمندان شرکت

لیست کارمندان و حقوق ساعتی کارمندان شرکت

برای محاسبه میزان اضافه کاری آن ها با توجه به قاعده ذکر شده باید از فرمول IF استفاده کرد؛ زیرا در این مثال دو حالت وجود دارد؛ حالت اول بیشتر از 144 ساعت کار کردن کارمند و حالت دوم کمتر یا مساوی 144 ساعت کار کردن کارمند. بنابراین برای اولین کارمند در سلول میزان اضافه کاری او با تابع IF فرمول نویسی می کنیم. آرگومان های تابع IF در برای کارمند اول به صورت زیر است:

آرگومان اول تابع IF (شرط): کوچکتر یا مساوی 144 ساعت بودن میزان کارکرد کارمند: D49<=144؛ البته می توان شرط را برعکس کرد یعنی D49>144 که در این صورت آرگومان دوم و سوم تابع IF نیز جابجا می شوند.

آرگومان دوم تابع IF (مقدار در صورت درست بودن شرط): 0؛ زیرا در صورتی که شرط درست باشد یعنی میزان کارکرد کارمند کمتر از 144 ساعت است و به او اضافه کاری تعلق نمی گیرد.

آرگومان سوم تابع IF (مقدار در صورت غلط بودن شرط): (D49-144)*(1.2*E49)؛ زیرا در صورت غلط بودن شرط یعنی کارمند بیشتر یا مساوی 144 ساعت کار کرده است و باید به میزان اضافه کاری (D49-144) ضربدر حقوق ساعتی برای اضافه کاری (1.2*E49) مبلغ دریافت کند.

فرمول نویسی مثال با استفاده از تابع IF در اکسل

فرمول نویسی مثال با استفاده از تابع IF در اکسل

 

به این صورت با زدن دکمه ENTER جواب فرمول را برای کارمند اول مشاهده می کنیم و با تعمیم این فرمول (AUTOFILL) برای سایر کارمندان، میزان اضافه کاری برای آن ها نیز با استفاده از تابع IF محاسبه می شود.

 

محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل برای سایر کارمندان

محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل برای سایر کارمندان

 

برای آموزش مطالب بیشتر در زمینه نرم افزار اکسل می توانید در دوره های اکسل مقدماتی و اکسل پیشرفته در آموزشگاه پویش پایدار شرکت کنید و علاوه بر استفاده از خدمات دوره، مدرک معتبر و بین المللی برای نرم افزار اکسل دریافت کنید.

مثالی از حقوق و دستمزد در اکسل نیز در این لینک از سایت خارجی وجود دارد که می توانید برای اطلاعات بیشتر آن را مطالعه نمایید.

 

ممنون از توجه شما 🙂

هر گونه سوال، پیشنهاد یا انتقادی در رابطه با دوره رایگان آموزش اکسل دارید در بخش دیدگاه‌ها مطرح نمایید تا بتوانیم بهترین آموزش ها را برای شما علاقمندان به آموزش اکسل تهیه کنیم.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

8 دیدگاه

  1. سلام من اصلا اکسل بلد نیستم . شما میتونید شماره واتساپتون رو به من بدید من فایل اکسل رو براون بفرستم شما مثلا برای کارگری که باید 30 روز کار میکرد 20 با همه چیز حساب کنین به من بفرستید ممنون

  2. سلام وقتتون بخیر. توی اکسل چه فرمولی باید داد تا موقع محاسبه کسر کار حق مسکن و بن کارگری هم کسر بشه ممنون میشم راهنمایی کنید

  3. سلام من یه سوال دارم چطوری به ازای ۴ سال ۱۰ درصد به پایه حقوق اضافه کنم ؟ اینم بگم ک هم پایه حقوق و هم سابقه کاری متغیر هست
    اگه میشه راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه