کاربرد اکسل در مهندسی صنایع چیست؟
رشته مهندسی صنایع رشته ای است که در آن با محاسبات و گزارشات بسیاری سر و کار دارند. اما سؤالی که برای فارغ التحصیلان مهندسی صنایع پیش می آید این است که کاربرد اکسل در مهندسی صنایع چیست؟ قبل از هر چیز باید گفت که مهندسی صنایع نه تنها در مهندسی صنایع بلکه در تمامی رشته های تحصیلی و حوزه های شغلی کاربرد فراوانی دارد. اما این کاربردها در مهندسی صنایع گسترده تر بوده و به شرح زیر است:
کاربرد اکسل در برنامه ریزی و کنترل پروژه
یک کاربرد اکسل در مهندسی صنایع ایجاد داشبورد برای برنامه ریزی و کنترل پروژه پروژه ها است. ما با استفاده از اکسل می توانیم فایلی مشابه این فایل اکسل ایجاد کنیم و در آن به تعریف wbs و فعالیت پروژه ها، مدت زمان فعالیت ها، تقویم پروژه ها، منابع پروژه ها و سایر ورودی های لازم برای برنامه ریزی و کنترل پروژه را وارد کنیم و نتایجی از قبیل درصدهای پیشرفت برنامه ای و واقعی، نمودار گانت چارت، ارزش وزنی فعالیت ها، محاسبات ارزش حاصله (Earned Value) و بسیاری موارد دیگر را به عنوان خروجی از اکسل بگیریم.
برای مثال در این فایل اکسل با استفاده از ایجاد یک نمودار دماسنجی درصدهای پیشرفت برنامه ای و واقعی فعالیت های یک پروژه را در یک نما گزارش می گیریم.
کاربرد اکسل در کنترل کیفیت
کنترل کیفیت یکی از زمینه های شغلی مهندسی صنایع است. وظیفه مهندسان صنایع در حوزه کنترل کیفیت خطوط تولید و پروژه ها شامل محاسبات آماری از قبیل آزمون های فرض، خطوط کنترلی و حجم نمونه و … و رسم نمودارهای کنترلی است. نرم افزار اکسل در این زمینه نیز فوق العاده عمل می کند و به کمک شاغلان این حوزه می آید. برای این منظور می توان فایل اکسلی مانند عکس زیر ایجاد کرد که در آن از توابع مختلفی مانند VLOOKUP، MATCH، INDEX، OFFSET و حدود 60 تابع دیگر استفاده شده است. در عکس زیر می توان داشبورد اکسل کنترل کیفیت را مشاهده کرد که نشانگر اهمیت زیاد و کاربرد اکسل در مهندسی صنایع است.
کاربرد اکسل در ایزو
دریافت استانداردهای ایزو برای شرکت ها نشان از کیفیت بالا و تعهد آن ها در برابر مشتریان است. مهندسان صنایع در این زمینه یعنی بررسی استانداردها در شرکت ها و اخذ گواهینامه ایزو مشارکت فعالی دارند. در این زمینه نیز می توان از اکسل بهره گرفت. برای مثال در این فایل اکسل، شاخص های رضایت مشتریان در قالب نمودارها و جداولی محاسبه و نمایش داده می شود. در این فایل نیز از امکانات فرمول نویسی و نموداری اکسل استفاده شده است که برای ایجاد آن باید در سطح پیشرفته به اکسل تسلط یاقت.
این سه مورد تنها مثال هایی از استفاده و کاربرد اکسل در مهندسی صنایع بود. در سایر حوزه های کاری مهندسی صنایع مانند کنترل موجودی، طرح ریزی واحدهای صنعتی، امکان سنجی و … نیز می توان از نرم افزار اکسل بهره گرفت. اگر به این صفحه از سایت فریلنسر (سایت معروف برای تعامل کارفرمایان و کارشناسان) مراجعه کنید نیز می توانید مقاله ای در رابطه با کاربرد اکسل در مهندسی صنایع مطالعه کنید و دید از اهمیت این موضوع مطلع شوید.
لازم به ذکر است که با توجه به گستردگی استفاده نرم افزار اکسل در رشته مهندسی صنایع، فراگیری اکسل از ملزومات کار یک مهندس صنایع است و دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته می بایست در این نرم افزار حرفه ای شوند.
شما می توانید برای یادگیری نرم افزار اکسل در دوره های اکسل مقدماتی دوره اکسل مقدماتی و اکسل پیشرفته مؤسسه پویش پایدار شرکت کنید و علاوه بر استفاده از امکانات کامل این دوره، مدرک معتبر و بین المللی نیز دریافت کنید.