سلام دوستان عزیز وقتتون بخیر؛ آرزوی اوقات خوشی رو براتون داریم 🙂 در این جلسه از سری آموزش های پویش پایدار در خدمتتون هستیم برای معرفی نسخه های مختلف نرم افزار اکسل (ورژن های اکسل).

null

برو به جلسه بعدی

null

برو به جلسه قبلی

null

زمان ویدیو

9:44 دقیقه

مدرس دوره: سهیل فتحی

مدرس دوره

سهیل فتحی

null

زمان ویدیو

9:44 دقیقه

مدرس دوره: سهیل فتحی

مدرس دوره

سهیل فتحی

null

جلسه بعدی

null

جلسه قبلی

ورژن های نرم افزار اکسل – نسخه های نرم افزار اکسل

تو این جلسه میخوایم راجع به ورژن‌های مختلف نرم‌افزار اکسل صحبت کنیم و دلیل اینکه این بحث ورژن های اکسل رو مطرح کردیم این هست که بعضی از دانشجویان دوره اکسل از نسخه های پایین اکسل استفاده می کنند (مثال 2007 یا 2010). سوالی که وجود داره این هست که آیا دانشجویانی که با ورژن‌های پایین‌تر اکسل مثل ورژن 2007 یا 2010 کار می‌کنن میتونن از آموزش های ما استفاده کنند؟ اصلا نسخه های مختلف اکسل چه تفاوت هایی با هم دارن؟
قبل از ادامه توضیحات باید بگیم که نگران نباشید؛ هر ورژنی از اکسل که روی سیستمتان نصب باشد، میتوانید از آموزش های دوره رایگان اکسل مقدماتی پویش پایدار استفاده کنید و دلیلش هم این است که در سطح مقدماتی تفاوت چندانی بین نسخه‌ها اکسل وجود نداره. شما اگر نسخه‌ی 2007 رو هم روی سیستم تون یا توی شرکتتون داشته باشید، می‌تونید از آموزش‌های این دوره استفاده کنید. تفاوت نسخه ها در مباحث پیشرفته اکسل هست که ما در دوره‌ی پیشرفته اکسل این‌ موارد رو آموزش دادیم.

نسخه های مخنلف نرم افزار اکسل

نسخه دوم نرم افزار صفحه گسترده مایکروسافت به نام اکسل در سال 1987 منتشر شد و بعد از اون نسخه‌های دیگه در سال‌های مختلف به بازار اومدن. هر نسخه نسبت به نسخه‌ی قبلی تفاوت‌هایی داشت و توابع و امکانات جدید بهش اضافه شده بود. آخرین نسخه از نرم‌افزار اکسل در سال 2021 در آفیس 2021 ارایه شده و زمان انتشارش هم چهارده مرداد ماه 1400 هست. ما هم آموزش های سایت رو بر اساس آخرین نسخه حال حاضر اکسل  پیش خواهیم برد. کماکان داخل بعضی از شرکت‌ها به خاطر بحث شبکه بودن سیستم‌ها، از نسخه‌های 2007 و 2010 استفاده میشه که پیشنهاد میشه حتما در صورت امکان آپدیت کنن؛ چون امکانات جدیدی که نرم‌افزار اکسل در هر نسخه اش ارائه میده، امکانات جذابی هستش و ما رو در سطح پیشرفته خیلی کمک می‌کنه.
محیط نسخه دوم صفحه گسترده office به نام excel

محیط نسخه دوم صفحه گسترده office به نام excel

 

یه نکته‌ی جالبی که در مورد ورژن های اکسل وجود داره این هستش که نسخه‌ی 14 و 15 بعد از نسخه‌ی دوازده اومدن و نسخه‌ی 13 هم موجود نیست؛ دلیلشم این بود که شرکت مایکروسافت به خاطر اینکه اعتقاد داشته عدد 13 عدد نحسی هستش، اون رو داخل نسخه‌ها قرار نداده. همچنین نسخه‌ی یک اکسل برای ویندوز نبوده (مختص مک بوده).

office 365 چیست؟

سوالی که خیلی از دوستان موقع نصب یا دانلود نرم‌افزار اکسل از سایت‌هایت ایرانی می‌پرسن این هستش که بعضی موقع‌ها براشون لینک خرید اشتراک office 365 هم در کنار لینک های نصب نمایش داده میشه. office 365 یکی از محصولات شرکت مایکروسافت هست که برای استفاده ازش باید لایسنس خریداری کنیم یعنی بدون پرداخت وجه امکان استفاده از office 365 وجود نداره (البته برخی راهکارها موقتی وجود داره).
اما office 365 چه تفاوتی با آخرین نسخه‌های اکسل داره؟ office 365 یک اشتراک استفاده از محصولات و خدمات مایکروسافته. در واقع ما اگر لایسنس office 365 رو خریداری کنیم دیگه نیاز نداریم هر بار با به روز شدن نرم‌افزارهای آفیس اون‌ها رو مجدداً uninstall و سپس install کنیم و خود به خود برای ما آپدیت میشه.
office 365 چیست؟

office 365 چیست؟

 

برای مثال تابع xlookup قبل از اینکه توی ورژن دو 2021 ارایه بشه در نسخه‌ی 2019، office 365 قرار گرفته بود و فقط کسانی میتونستن ازش استفاده کنن که این اشتراک رو تهیه کرده بودند. بنابراین office 365 نرم افزار جدایی از نسخه‌های اکسل نیست. یک اشتراک هست که به ما اجازه دسترسی به آخرین نسخه‌ها رو میده. منتها یک مشکل داره اونم این که به صورت رایگان در دسترس نیست و هر سال باید مبلغ واریز کنیم. اگر از خود سایت مایکروسافت بخوایم خریداری کنیم، باید به ازای هر سال 99 دلار واریز کنیم که در ایران یه مقدار مشکله؛ البته نسخه‌ی سازمانی نیست این نسخه خانگی و student هست و اگر از سایت‌های ایرانی بخوایم خریداری کنیم کمترین مبلغی که طی جستجوها وجود داشت، حدود 1 میلیون و 400 هزار تومان برای نسخه‌ی home و 900 هزار تومان برای نسخه‌ student بود.

امکانات office 365

امکانی که office 365 به ما میده این هستش که می‌تونیم از سرویس‌های one drive و skype هم استفاده کنیم. one drive یک سرویس ابری هست و به ما اجازه میده فایل‌ها رو داخل اون ذخیره‌سازی کنیم (بدون اینکه حافظه هارد سیستم اشغال بشه).
ما در ایران عموما نسخه های کرک شده (قفل شکسته) نرم افزارهای ofiice رو استفاده میکنیم. اما فرضاً اگر ما نسخه‌ 2019 یا 2021 اکسل رو به صورت لایسنس دار تهیه کنیم یه لایسنس مادام‌العمر داریم و می‌تونیم در سیستممون داشته باشیم اما office 365 لایسنس مادام العمر نداره و هر سال باید براش اشتراک خریداری بشه. دلیل 365 نامگذاری کردنش هم همینه (به معنای 365 روز سال است؛ باید یک اشتراک یک ساله خریداری بشه). اما مزیتش این هست که امکانات بیشتر و آخرین نسخه‌ها در اختیارمون قرار میگیره و دخیره سازی در one drive هم امکان پذیر میشه. مزیت دیگه این هستش که با خرید یک اشتراک office 365 ما اجازه نصب office 365 رو روی چندین دستگاه داریم (تعداد دسترسی ها بسته به سطح لایسنسی هست که خریداری کرده باشیم؛ معمولا تا پنج دستگاه امکان نصب office 365 وجود داره) اما اگر لایسنس آفیس 2019 یا 2021 رو تهیه کرده باشیم فقط میتونیم روی یک لپ‌تاپ یا یک کامپیوتر ازش استفاده کنیم.

نرم افزارهای آفیس به صورت کرک شده

حالا شاید سوال براتون پیش بیاد این که آیا ما در ایران مجموعه نرم افزارهای آفیس رو خریداری می‌کنیم؟ خیر ما در ایران از کرک (قفل شکسته) این نرم افزارها استفاده می‌کنیم ولی اصولا در کشورهای دیگه از شرکت مایکروسافت خریداری می‌کنند تا بتونن امکانات و آپدیت‌ها رو هم به صورت مادام العمر داشته باشن. حتی اگر به سایت مایکروسافت مراجعه کنید میبینید که آپدیت‌های لایسنس سال 2016 داخل سایت قرار میگیره و کسی که سال 2016 لایسنس آفیس 2016 رو خریداری کرده باشه تا همین امروز می‌تونه از آپدیت‌های اون استفاده کنه.

ممنون از توجه شما 🙂

هر گونه سوال، پیشنهاد یا انتقادی در رابطه با دوره رایگان آموزش اکسل دارید در بخش دیدگاه‌ها مطرح نمایید تا بتوانیم بهترین آموزش ها را برای شما علاقمندان به آموزش اکسل تهیه کنیم.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه